Ny

Beethovens samlede violinsonater

I anledning af den store Beethoven-fejring ved 250-årsjubilæet i december 2020 hylder Duo Damgaard-Gryesten denne måske vigtigste komponist for violin og klaver – ved i 2020 og 2021 at opføre alle komponistens 10 violinsonater, fordelt over 3 koncertprogrammer.

”Den store, tykke bog, som rummer Beethovens samlede violinsonater, er en af den klassiske musiks allerstørste skattekister.

Vi elsker disse værker, som er så ufattelig rige på musikalsk poesi og på menneskelig varme. Passionen for det intime sammenspil mellem disse to instrumenter – som var de instrumenter, Beethoven selv mestrede – stråler ud af hvert eneste værk.

Gennem den store cyklus af ti sonater oplever lytteren en dyb indsigt i komponistens kunstneriske udvikling. De tidlige sonater i opus 12 er vidunderlige eksempler på den unge Beethovens humorfyldte og virtuose stil. Den dystre og dramatiske sonate i C-mol og den majestætiske Kreutzer-sonate er storslåede monumenter fra hans heroiske midterste periode, hvortil også hører værker som 5. symfoni og operaen Fidelio. Den sidste sonate, opus 96, hører til Beethovens sene periode, hvor den døve komponist vendte sit fokus mod det indre livs rigdom og skabte nogle af sine mest visionære værker.

De ti sonater er en af kammermusikkens største og smukkeste rejser. En episk rejse gennem en af musikhistoriens største geniers eventyrlige univers. Vi håber, I vil rejse med.”   – Benedikte Damgaard & Emil Gryesten

 

Ludwig van Beethoven (1770-1827)

Samlede sonater for violin og klaver, over 3 koncerter

Koncert nr. 1 – “FORÅR”

Sonate nr. 4 i A-mol, op. 23

Sonate nr. 5 i F-dur, op. 24 (“Forårssonaten”)

Sonate nr. 10 i G-dur, op. 96

 

Koncert nr. 2 – “C-MOL SONATEN”

Sonate nr. 2 i A-dur, op. 12, nr. 2

Sonate nr. 3 i Es-dur, op. 12, nr. 3

Sonate nr. 6 i A-dur, op. 30, nr. 1

Sonate nr. 7 i C-mol, op. 30. nr. 2

 

Koncert nr. 3 – “KREUTZER”

Sonate nr. 1 i D-dur, op. 12, nr. 1

Sonate nr. 8 i G-dur, op. 30, nr. 3

Sonate nr. 9 i A-dur, op. 47 (“Kreutzer-sonaten”)